Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veel gestelde vragen.

Algemeen

 • Kan ik mijn afspraak afzeggen?

  Ja, tot 48 uur voor de afspraak kun je kosteloos je afspraak verzetten of annuleren. Gebeurt dit niet, dan wordt 75% van de behandeling in rekening gebracht.

  Voor meer informatie kijk bij het kopje Voorwaarden onderaan de website.

 • Wat zijn de openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 09.30 - 17.30 uur
  Zaterdag & zondag: gesloten

 • Hoe en wanneer kan ik het beste contact opnemen?

  Via de WhatsApp-knop op de website kun je direct een appje sturen. Deze beantwoord ik zo snel mogelijk. Liever bellen? Zet dit in het bericht, dan neem ik contact met je op zodra ik daar tijd voor heb.

  Andere opties zijn een email sturen naar info@instituutgwenny.nl of een bericht sturen via Social Media.

  Je kunt ook bellen, maar meestal krijg je dan de voicemail. Tijdens de behandelingen neem ik geen telefoon op. Spreek een bericht in, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

  Door de weeks en tijdens openingstijden word je zo snel mogelijk geholpen. Tijdens de weekenden kan het iets langer duren of je wordt na het weekend beantwoordt.

 • Hoe weet ik of mijn bericht tijdens vakanties wordt beantwoord?

  Vakantieperiodes communiceer ik op de Social Media van Instituut Gwenny en je ziet het bovenaan de website in de groene balk. Krijg je geen reactie op je WhatsApp-bericht of email. Check dan mijn social media. Zodra ik terug ben van vakantie, beantwoord ik je bericht.

 • Kan ik in het weekend terecht?

  Instituut Gwenny is in het weekend gesloten.

Eerste bezoek

 • Wat houdt een Nice To Meet Your Skin behandeling in?

  Ben je op zoek naar huidverbetering, dan is het belangrijk dat ik eerst jou en jouw huid beter leer kennen. Deze hele eerste behandeling is hier speciaal voor ingericht. Check het filmpje waarin ik precies uitleg hoe de behandeling er uit ziet en waarom dit de eerste keer verplicht is.

  Als je alleen komt voor Sugaring, Verven of Guasha Facial dan is dit niet nodig.

 • Waarom doe je eerst een Nice To Meet Your Skin behandeling?

  Om je het beste te adviseren en behandelen, wil ik eerst jou en je huid beter leren kennen. Daarom bespreken we tijdens je eerste bezoek wat je wensen, problemen en skingoals zijn en welke producten je nu gebruikt.

  Zodra ik een duidelijk beeld heb, weet ik welke behandelingen geschikt zijn om jouw skingoals te behalen. Zo bereik je veel sneller jouw perfecte huid.

 • Hoe kan ik me voorbereiden op deze behandeling?

  Het is belangrijk dat je je eigen huidige verzorgingsproducten mee brengt. Dan kan ik naar de ingrediënten kijken en beoordelen of deze bij jouw huidtype passen.

  Verder hoef je niks te doen.

 • Krijg ik aan het einde van de behandeling proefjes mee naar huis?

  Aan het einde van de behandeling adviseer ik welke behandelingen en producten voor thuis het beste bij jouw huid en je skingoals passen.

  Waar mogelijk krijg je proefjes mee naar huis om alvast te starten met de nieuwe routine. Het is ook mogelijk om meteen full size producten voor thuis te kopen. Mijn advies is om eerst alles uit te proberen met de gratis proefjes.

 • Kan ik alle adviezen wel onthouden na de eerste behandeling?

  Geen zorgen: je krijgt een door mij op maat gemaakte verzorgingsroutine op een flyer mee naar huis. Die hoef je alleen maar iedere ochtend en avond te raadplegen.

  Alle behandel- en productadviezen noteer ik per klant. Per behandeling vul ik dit aan met de laatste informatie.

Betalingen

 • Op welke manieren kan ik betalen?

  Je kunt contant betalen, overmaken via mobiel bankieren of pinnen. De voorkeur gaat uit naar overmaken via je bankapp.

Microneedling

 • Is een Microneedling met de Dermapen4 pijnlijk?

  Microneedling is niet pijnloos. Voor de meeste mensen is de behandeling echter goed vol te houden omdat het erg snel gaat. Tijdens de behandeling vraag ik meerdere keren hoe het met je gaat en hoe de naaldjes aanvoelen. Zo zorgen we ervoor dat je zo min mogelijk pijn ervaart.

 • Waarom doe je eerst een Nice To Meet Your Skin behandeling?

  Om je het beste te adviseren en behandelen, wil ik eerst jou en je huid beter leren kennen. Daarom bespreken we tijdens je eerste bezoek wat je wensen, problemen en skingoals zijn en welke producten je nu gebruikt.

  Zodra ik een duidelijk beeld heb, weet ik welke behandelingen geschikt zijn om jouw skingoals te behalen. Zo bereik je veel sneller jouw perfecte huid.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Dat hangt af van de situatie van je huid. Na de Nice To Meet Your Skin behandeling maak ik een persoonlijk behandelplan. Hierin zie je hoeveel behandelingen je waarschijnlijk nodig hebt. Voor blijvend resultaat is het goed om microneedling regelmatig te herhalen.

 • Wat is het verschil tussen een Microneedling en een Peeling?

  Bij microneedling gaan 16 minuscule steriele naaldjes de huid in. Hiermee pakken we huidproblemen met een diepere oorzaak (permanent) aan.

  Een peeling bereikt alleen de onderste laag van de opperhuid. Hiermee verminderen we de problemen die zichtbaar zijn aan de buitenkant van de huid. Komen de problemen van binnenuit? Dan is een peeling alleen een tijdelijke oplossing.

  Door peelings en microneedling te combineren, verbeteren we alle huidlagen.

 • Wat is het verschil tussen een Microneedling en een Dermapen behandeling?

  Dermapen is het merk waarmee we microneedling-behandelingen uitvoeren. Beide termen duiden dus op dezelfde behandeling. Dermapen is het effectiefste en meestgebruikte merk voor microneedling wereldwijd.

  Instituut Gwenny werkt met de Dermapen4: de allernieuwste uitvoering van de microneedlingpen.

 • Is een Microneedling geschikt voor de donkere huid?

  Een Microneedling is niet geschikt voor de donkere huidskleuren door de grote kans op pigment vorming. Tot en met een olijfkleurige huid is het wel mogelijk. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen.

 • Is een Microneedling geschikt voor een hele gevoelige huid?

  Een Microneedling is ook geschikt voor een gevoelige huid. Je kunt een gevoelige huid zelfs sterker maken door een Microneedling behandeling.

  Bij een gevoelige huid wordt geadviseerd een paar weken voor de Microneedling de huid voor te bereiden met producten voor thuis.

  Tijdens de Microneedling houden we rekening met de gevoelige plekken.

 • Waarom is de prijs van een Microneedling niet overal hetzelfde?

  De prijs van een Microneedling mag iedere behandelaar zelf bepalen. Vaak wordt rekening gehouden met de kennis van de behandelaar, welke cursussen zijn gevolgd om up to date behandelingen te geven, het merk van de Microneedling pen, de producten waar mee gewerkt wordt en de hygiëne.

  Instituut Gwenny voldoet aan al bovenstaande punten om een uitmuntende Microneedling behandeling uit te kunnen voeren.

 • Kan ik tijdens een Microneedling ook voor Sugaring en/of Verven kiezen?

  Nee. Tijdens een Microneedling is het niet mogelijk om te kiezen voor extra's zoals Sugaring, Verven, Massage of onzuiverheden verwijderen.

Peelings

 • Is een Algen Peeling pijnlijk?

  Nee een Algen Peeling is niet pijnlijk. Het verwijderen van de Algen kan een tintelend gevoel geven. Sommige mensen ervaren dat als gevoelig.

 • Waarom wordt eerst een Nice To Meet Your Skin behandeling afgenomen?

  Om jou en jouw huid het beste te kunnen adviseren en behandelen is het handig dat ik jou en jouw huid eerst beter leer kennen. Bij een eerste bezoek gaan we dieper in op jouw wensen, jouw skin goals, wat je nu doet en welke producten je gebruikt.

  Niet alle behandelingen zijn geschikt voor jouw persoonlijke skingoal. Aan het einde van de Nice To Meet Your Skin behandeling kan ik heel duidelijk adviseren en op deze manier behalen we veel sneller jouw perfecte huid.

 • Is een Fruitzuur Peeling pijnlijk?

  De Fruitzuur Peeling moet 10 minuten inwerken op de huid. De huid warmt langzaam op en dat gevoel wordt heftiger. Naar de laatste minuten toe neemt dit gevoel weer af.

  Sommige ervaren dit als (zeer) ongemakkelijk.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  In de tabel Tarieven is te zien hoe de kuren zijn opgebouwd. Beide Peelings wordt geadviseerd om te starten met 3 keer achter elkaar. Bij de Algen Peeling met tussenpozen van 7-10 dagen. Bij de Fruitzuur Peeling met tussenpozen van 14 dagen.

  Bij de combinatie van 3 keer Algen Peeling wordt tijdens de 3e Algen Peeling ook een Fruitzuur Peeling gedaan.

  Dit schema kan altijd per persoon verschillen. De specialist oordeelt hier over.

  Na een kuur adviseren we onderhoud met 1 behandeling per x aantal weken.

  Dit kan altijd per persoon verschillen. De specialist oordeelt hier over.

 • Wat is het verschil tussen een Algen en een Fruitzuur Peeling?

  Een Algen Peeling zorgt voor huidverbetering in de diepere huidlagen zonder de huid dunner te maken. De Algen zoeken zelf hun weg naar de onderste laag van de opperhuid en stimuleren daar de cellen voor huidverbetering.

  Een Fruitzuur Peeling zorgt voor huid vernieuwing door de huid op basis van fruitzuren te verdunnen en opnieuw op te bouwen.

 • Wat is het verschil tussen een Peeling en een Microneedling?

  Een Peeling bereikt alleen de onderste laag van de opperhuid. Hiermee kunnen huid problemen die (eventueel) dieper in de huid hun oorzaak hebben en aan de buitenkant zichtbaar worden en huid problemen die zichtbaar zijn aan de buitenkant vermindert worden.

  Een Peeling geeft een tijdelijke oplossing voor huid problemen die zich dieper in de huid bevinden door het stimuleren van de (opper)huid. Huidproblemen die zich aan de buitenkant van de huid bevinden worden (permanent) opgelost. Mits gebruik wordt gemaakt van door de specialist geadviseerde producten.

  Met een Microneedling gaan 11 minuscule steriele naaldjes met vooraf ingestelde dieptes de huid in. Hiermee kunnen huidproblemen die dieper in de huid hun oorzaak hebben worden aangepakt en (permanent) worden opgelost.

  Een afwisseling van een Peeling en Microneedling wordt geadviseerd en zorgt voor huidverbetering in alle huidlagen.

 • Is een Algen of Fruitzuur Peeling geschikt voor de donkere huid?

  Het leuke is dat de Algen Peeling zelfs geschikt is voor de donkerste huidskleuren. Veel diepere behandelingen zijn niet geschikt doordat de donkere huid erg gevoelig is voor pigment vorming.

  De Algen Peeling is daar uitzonderlijk in omdat zij de huid niet verbeteren door deze te verdunnen maar de Algen het werk te laten doen dieper in de huid.

  Een Fruitzuur Peeling is niet geschikt voor donkere huidskleuren. Tot en met een olijfkleurige huid is het wel mogelijk. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen.

 • Is een Algen of Fruitzuur Peeling geschikt voor een hele gevoelige huid?

  Het leuke is dat de Algen Peeling zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huid. De Algen Peeling is daar uitzonderlijk in omdat zij de huid niet verbeteren door deze te verdunnen maar de Algen het werk te laten doen dieper in de huid.

  Tijdens de Algen Peeling wordt gekeken naar de gevoeligheid van de huid en besloten om gebruik te maken van zachtere producten.

  Een Fruitzuur Peeling is niet geschikt voor de meest gevoelige huid. Als de huid sterker is geworden door andere behandelingen en/of producten voor thuis is een Fruitzuur Peeling wel bespreekbaar.

 • Kan ik tijdens en Algen Peeling of Fruitzuurpeeling ook voor Sugaring en/of Verven kiezen?

  Nee. Tijdens een Algen Peeling of Fruitzuurpeeling is het niet mogelijk om te kiezen voor extra's zoals Sugaring, Verven of Massage.

Facials

 • Wat is het verschil tussen een Facial van Dr. Spiller en Synergie Skin?

  Een facial van Dr. Spiller is gericht op huidverzorging door cosmetica. Een huid die veeleisend is door niet goed verzorgd te zijn en/of de verkeerde producten thuis of een nieuwe klant zal ook huidverbetering merken door de behandelingen en producten van Dr. Spiller.

  Een facial van Synergie Skin is gericht op huidverbetering door cosmeceuticals. Een huid die goede huidverzorgings- behandelingen en producten gewend is maar door wil groeien naar huidverbetering kiest voor Synergie Skin. De producten bevatten hoger geconcentreerde werkstoffen.

 • Waarom wordt eerst een Nice To Meet Your Skin behandeling afgenomen?

  Om jou en jouw huid het beste te kunnen adviseren en behandelen is het handig dat ik jou en jouw huid eerst beter leer kennen. Bij een eerste bezoek gaan we dieper in op jouw wensen, jouw skin goals, wat je nu doet en welke producten je gebruikt.

  Niet alle behandelingen zijn geschikt voor jouw persoonlijke skingoal. Aan het einde van de Nice To Meet Your Skin behandeling kan ik heel duidelijk adviseren en op deze manier behalen we veel sneller jouw perfecte huid.

 • Wat houdt een Custom Made Facial precies in?

  Tijdens een Custom Made Facial ga ik iedere keer bekijken wat jij en jouw huid op dat moment nodig hebben. Je mag ook altijd zelf inspraak geven over eventuele specifieke wensen.

  De ene keer wordt er meer gewerkt aan hydratatie, de andere keer detoxen van de huid, of meer gericht op anti aging.

  De behandeling wordt altijd uitgevoerd met speciale producten die ook nog eens hoger geconcentreerd zijn.

 • Kan ik tijdens een Facial ook voor Sugaring en/of Verven kiezen?

  Ja dit is mogelijk. Wel dien je dit tijdens het maken van een afspraak duidelijk aan te geven i.v.m. extra tijd die dan ingepland moet worden.

  Het is niet aan te raden het gehele gelaat te Sugaren tijdens een Facial. Daar kun je beter een aparte afspraak voor maken.

 • Worden mijn haren vet door de massage?

  Als er een massage in de Facial zit wordt ook, als de behandeling het toelaat, een hoofdhuidmassage gegeven. De haren kunnen hierdoor vet worden.

Gua Sha Facial

 • WAAROM DOE JE GEEN NICE TO MEET YOUR SKIN BEHANDELING VOOR EEN GUA SHA FACIAL?

  Een Gua Sha Facial bestaat alleen uit een massage. Daarom is het niet nodig om vooraf een intake te ondergaan.

 • WELKE VOORDELEN HEEFT EEN GUA SHA FACIAL VOOR DE HUID?

  Het stimuleert de bloedsomloop, geeft je lymfesysteem een boost, maakt de contouren van je gezicht strakker en helpt tegelijkertijd de spieren in je gezicht te ontspannen.

 • IS DE GUA SHA FACIAL VOOR HET GEZICHT OF HET LICHAAM?

  Wij bieden de Gua Sha behandeling alleen aan voor het gezicht.

 • HOE WERKT EEN GUA SHA FACIAL?

  Gua sha is een traditionele medische behandeling uit China en wordt al eeuwenlang toegepast. Bij een Gua Sha massage draait het om het schrapen van de huid met een glad geslepen tool/steen. Voordat we aan de slag gaat met deze Gua Sha schraper, wordt de huid eerst ingesmeerd met een speciale olie.

 • IS EEN GUA SHA FACIAL PIJNLIJK?

  Nee, het is juist erg ontspannen

 • Mag ik na de Gua Sha Facial make-up dragen?

  Nee, direct na de behandeling mag je 1,5 uur niks op je gezicht aanbrengen. Geen make-up en ook geen crème.

Sugaring

 • Wat is Sugaring precies?

  Een natuurlijke manier van ontharen door middel van lichaamseigen stoffen glucose, fructose en water.

 • Is Sugaring pijnlijk?

  De suiker van Pandhy's bevat alleen maar lichaamseigen stoffen waardoor het lichaam deze stoffen toelaat. Wanneer het wordt toegepast om te ontharen worden alleen dode huidcellen en haren verwijderd. De gezonde, levende cellen blijven intact.

  Hierdoor doet Sugaring minder pijn dan andere ontharingstechnieken waar de bovenste huidlaag wel wordt verwijderd. Toch is de pijngrens bij iedereen anders en ook kan de pijn verschillen per lichaamsdeel.

 • Wat is het verschil tussen Sugaring en Harsen/Sugarwax?

  De suiker van Pandhy’s bevat alleen lichaamseigen stoffen zoals glucose, fructose en water. Zij hebben hier ook een patent op.

  Sugarwax is een benaming en zal soms een combinatie van suiker en hars bevatten. Harsen is de traditionele manier van ontharen zoals iedereen die kent.

 • Hoe lang blijven mijn haren weg?

  De haren die tijdens de behandeling verwijderd zijn blijven 6 weken weg. Het lichaam heeft 3 haargroei fases waardoor er na enkele weken al nieuwe haren naar boven kunnen komen uit een andere haargroeifase.

  Je zult merken dat hoe vaker je onthaart de haren dunner, lichter van kleur en uiteindelijk definitief verdwijnen. Dit verschilt wel per persoon. Dit heeft te maken met hoe stug de haren zijn, hoeveel haren je hebt, leeftijd, genen en medicijngebruik.

 • Mag ik mezelf tussendoor scheren?

  Sugaring is de enige vorm van ontharing die de haren volledig met haarwortel verwijdert. Alle andere technieken hebben een averechtse werking op het resultaat. Klanten die toch scheren of naast de Sugaring een andere techniek toepassen wordt geadviseerd daarmee te stoppen of niet te beginnen met Sugaring.

 • Om de hoeveel weken mag ik onthaard worden?

  Dat verschilt per persoon. Dit heeft te maken met hoe stug de haren zijn, hoeveel haren je hebt, leeftijd, genen en medicijngebruik.

  Tijdens de afspraak kan een grove schatting worden gedaan.

 • Waarom blijven de haren de ene keer langer weg dan de andere keer?

  Dit komt door de 3 verschillende haargroeifases die een haartje heeft.

  We kunnen niet zien in welke fase het haartje op dit moment zit waardoor de ontharing soms net ongunstig valt en de nieuwe haargroeifase sneller naar boven komt.

  Dit betekent niet dat de ontharing die keer voor niks is geweest. Alle haren komen een keer aan de beurt en met sugaring werken we langzaam naar een natuurlijke definitieve ontharing.

 • Waarom wordt de Sugaring uitgevoerd met het merk Pandhy's?

  Pandhy’s is het enige merk ter wereld dat alleen maar lichaamseigen stoffen verwerkt in hun suiker. Ook hebben zij hier een patent op.

 • Is Sugaring geschikt voor een donkere en/of gevoelige huid?

  Sugaring is geschikt voor alle huidskleuren. Ook de gevoelige huid kan onthaart worden met Sugaring en heeft hier zelfs baat bij.

  De suiker van Pandhy's bevat alleen maar lichaamseigen stoffen waardoor het lichaam deze stoffen toelaat. Wanneer het wordt toegepast om te ontharen worden alleen dode huidcellen en haren verwijderd. De gezonde, levende cellen blijven intact.

Webshop

 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

  Nunc egestas maximus tellus, in iaculis sapien sollicitudin vel. Pellentesque consectetur nulla eros, vel ultrices quam fringilla ac. Proin sem ante, venenatis sed porttitor eget, sagittis a leo. Curabitur hendrerit, erat ullamcorper finibus ultricies, ante leo congue ipsum, sit amet dignissim lorem augue sed leo. Morbi elit velit, facilisis in massa id, consectetur congue nibh. Aenean placerat eros libero, at laoreet elit tempus vitae.

 • Kan ik mijn aankoop ruilen of retourneren?

  Nunc egestas maximus tellus, in iaculis sapien sollicitudin vel. Pellentesque consectetur nulla eros, vel ultrices quam fringilla ac. Proin sem ante, venenatis sed porttitor eget, sagittis a leo. Curabitur hendrerit, erat ullamcorper finibus ultricies, ante leo congue ipsum, sit amet dignissim lorem augue sed leo. Morbi elit velit, facilisis in massa id, consectetur congue nibh. Aenean placerat eros libero, at laoreet elit tempus vitae.

 • Krijg ik altijd een gratis geschenk bij mijn bestelling?

  Nunc egestas maximus tellus, in iaculis sapien sollicitudin vel. Pellentesque consectetur nulla eros, vel ultrices quam fringilla ac. Proin sem ante, venenatis sed porttitor eget, sagittis a leo. Curabitur hendrerit, erat ullamcorper finibus ultricies, ante leo congue ipsum, sit amet dignissim lorem augue sed leo. Morbi elit velit, facilisis in massa id, consectetur congue nibh. Aenean placerat eros libero, at laoreet elit tempus vitae.

 • Waarom staat er "Mollie" op mijn bankafschrift?

  Nunc egestas maximus tellus, in iaculis sapien sollicitudin vel. Pellentesque consectetur nulla eros, vel ultrices quam fringilla ac. Proin sem ante, venenatis sed porttitor eget, sagittis a leo. Curabitur hendrerit, erat ullamcorper finibus ultricies, ante leo congue ipsum, sit amet dignissim lorem augue sed leo. Morbi elit velit, facilisis in massa id, consectetur congue nibh. Aenean placerat eros libero, at laoreet elit tempus vitae.