De behandeling

Microneedling

Veel huidproblemen zijn te zien aan de buitenkant, maar hebben hun oorzaak aan de binnenkant.
Denk bijvoorbeeld aan acné, rimpels of hormonaal pigment. Microneedling is ideaal om problemen die dieper in de huid liggen aan te pakken en (permanent) op te lossen. Door met 16 minuscule naaldjes de huid te stimuleren, maakt je huid weer nieuwe, gezonde cellen aan.

Microneedling met Dermapen4

Bij Microneedling gaan kleine, steriele naaldjes met een vooraf ingestelde diepte de huid in. Deze diepte varieert van 0,1 tot 1,5 millimeter. Zo stimuleren ze de aanmaak van collageen en elastine in je lichaam, en krijg je per behandeling een gezondere huid. Instituut Gwenny werkt met de officiële Dermapen4. Dit is de nieuwste versie van ’s werelds meest gebruikte Microneedling-pen.

Leer je huid kennen

Om te bepalen welke behandeling past bij jouw huid, beginnen we met een Nice To Meet Your Skin behandeling. Hierin bespreken we je lifestyle, gezondheid, eventueel medicijngebruik en welke producten je op je huid gebruikt. Zo ontstaat een duidelijk beeld van de onderliggende oorzaken van huidproblemen.

Behandeling op maat

Elke Microneedling-behandeling is op maat voor jou gemaakt. We bepalen hoe diep de naaldjes je huid ingaan en welk ampul we nodig hebben om jouw huidprobleem effectief aan te pakken.

Snel huidherstel na Microneedling

Na Microneedling kan de huid rood en gevoelig zijn of droog aanvoelen. Voor een sneller herstel raden we het Dermaceuticals Kalmerend Vliesmasker aan. Hierin zitten kalmerende stoffen zoals zink en hydraterende stoffen zoals hyaluron. Zo ziet je huid er snel weer mooi en gezond uit.

Afspraak maken

Geschikt voor

 • Acne
 • Anti Aging
 • Droge huid
 • Gecombineerde huid
 • Grove poriën
 • Littekens
 • Pigmentvlekken
 • Rimpels en lijntjes

Tarieven Dermapen4 Microneedling

Hier vind je de actuele prijslijst Dermapen4 Microneedling

Gezicht

30 min

€ 159,50

Hals

alleen mogelijk i.c.m. Gezicht

€ 19,50

Decolleté

alleen mogelijk i.c.m. Gezicht

€ 60,00

Kalmerend Vliesmaker na de Microneedling

15 min

€ 21,50

Kalmerend Vliesmasker na de Microneedling + LED-licht therapie

15 min

€ 45,00

Veelgestelde vragen

 • Is een Microneedling met de Dermapen4 pijnlijk?

  Microneedling is niet pijnloos. Voor de meeste mensen is de behandeling echter goed vol te houden,
  omdat het erg snel gaat. Tijdens de behandeling vraag ik meerdere keren hoe het met je gaat en hoe
  de naaldjes aanvoelen. Zo zorgen we ervoor dat je zo min mogelijk pijn ervaart.

 • Waarom doe je eerst een Nice To Meet Your Skin behandeling?

  Om je het beste te adviseren en behandelen, wil ik eerst jou en je huid beter leren kennen. Daarom bespreken we tijdens je eerste bezoek wat je wensen, problemen en skingoals zijn en welke producten je nu gebruikt.

  Zodra ik een duidelijk beeld heb, weet ik welke behandelingen geschikt zijn om jouw skingoals te behalen. Zo bereik je veel sneller jouw perfecte huid.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Dat hangt af van de situatie van je huid. Na de Nice To Meet Your Skin behandeling maak ik een persoonlijk behandelplan. Hierin zie je hoeveel behandelingen je waarschijnlijk nodig hebt. Voor blijvend resultaat is het goed om Microneedling regelmatig te herhalen.

 • Wat is het verschil tussen een Microneedling en een Peeling?

  Bij Microneedling gaan 16 minuscule steriele naaldjes de huid in. Hiermee pakken we huidproblemen met een diepere oorzaak (permanent) aan.

  Een peeling bereikt alleen de onderste laag van de opperhuid. Hiermee verminderen we de problemen die zichtbaar zijn aan de buitenkant van de huid. Komen de problemen van binnenuit? Dan is een peeling alleen een tijdelijke oplossing.

  Door Peelings en Microneedling te combineren, verbeteren we alle huidlagen.

 • Wat is het verschil tussen een Microneedling en een Dermapen behandeling?

  Dermapen is het merk waarmee we Microneedling-behandelingen uitvoeren. Beide termen duiden dus op dezelfde behandeling. Dermapen is het effectiefste en meest gebruikte merk voor Microneedling wereldwijd.

  Instituut Gwenny werkt met de Dermapen4: de allernieuwste uitvoering van de microneedlingpen.

 • Is een Microneedling geschikt voor de donkere huid?

  Microneedling is niet geschikt voor donkere huidskleuren. Dat komt omdat er een grote kans is op pigmentvorming. Tot en met een olijfkleurige huid is het wel mogelijk.

  Heb je een donkerdere huid? Dan kun je een KRX Green Sea Peel of Facial overwegen. Neem bij twijfel altijd even contact op.

 • Is een Microneedling geschikt voor een hele gevoelige huid?

  Ja, je kunt een gevoelige huid zelfs sterker maken met Microneedling. Wel adviseren we om de gevoelige huid thuis voor te bereiden met versterkende producten.

  Tijdens de behandeling werken we extra voorzichtig op gevoelige plekken op de huid.

 • Waarom is de prijs van een Microneedling-behandeling niet overal hetzelfde?

  Iedere behandelaar mag de prijs van microneedling zelf bepalen. De prijs is vaak afhankelijk van ervaring, kennis en gevolgde cursussen van de behandelaar, de gebruikte merken en producten en de hygiëne in de schoonheidssalon.

  Instituut Gwenny voldoet aan al bovenstaande punten om een uitmuntende Microneedling-behandeling uit te voeren.

  Dermapen heeft een wettelijk verplichte medische Klasse IIA certificering. Deze is per 26 mei 2021 verplicht voor elektrische apparaten binnen de EU.

 • Kan ik tijdens een Microneedling ook voor sugaring en/of verven kiezen?

  Nee. Tijdens een microneedling-behandeling is het niet mogelijk om te kiezen voor extra's zoals Sugaring, Verven, Massage of Onzuiverheden verwijderen.

Afspraak maken?

Wil je een online afspraak maken bij Instituut Gwenny? Klik dan op onderstaande button.